22. mar, 2020

Sparkföre i Nipan

När detta exotiska fordon når sin naturliga hastighet .. så skapas ett naturligt glädjerus .. som får alla former av virus (verkliga och overkliga) att transformeras till glädjemolekyler. Fenomenet kallas på modernt språk kvantumfysiskt fenomen. Förstår man principen kan den tillämpas på det mesta i livet tex. när man promenerar eller andas i rätt hastighet, ögonmassage med dina nära o kära mm. Allt som känns gott i hjärtat är naturligt och allt naturligt bygger livet. Lek, skratta, andas och bli en glädjemolekyl.

5. maj, 2018

Kvantvatten eller helt enkelt vatten som det skall vara – i naturlig form

Kvantvagnen har flyttat till ny naturskön plats i Husby-Rekarne, bland tallskog och nya tankar runt vatten. Livet på två hjul innebär att vatten ständigt måste fyllas på, ofta med vanligt kommunalt kranvatten. Problemet är att dricksvattnet smakar inte så bra och det känns livlöst.

Hur gör vattnet i naturen? Jo det virvlar, flödar och är i ständig rörelse på sin väg. Så, jag provar nu samma sak dvs. att virvla vattnet, med en magnetisk omrörare . Efter en vecka med det nya vattnet kan jag med ganska stor säkerhet säga att det smakar betydligt bättre och ger mig dessutom mer energi. Vattnet blir mjukare, blötare, mer laddat mm. Tidigare trodde jag H2O var vatten men nu inser jag att vatten ska vara H3O2 (hexagonal struktur). Minns tidigare fjällvandringar där vi drack vatten ur en kall rinnande bäck. Insikt nr två är att när kroppen är törstig så vill den ha väte. Nästa steg är att installera vattenrenare. Känns som att ett kvantsprång är i nära antågande!

6. jan, 2018

God fortsättning från Kvantvagnen

 

Nytt år och nya influenser infinner sig i sinnet på något magiskt sätt. Inser jag inte bara klivit in i en fjällvagn utan även en kvantvagn. Får återkomma mer om det senare. Egentligen behöver vi inte följa tideräkningen så noga utan kan fira nytt år vilken stund som helst det känns rätt. Vi är ju alla unika mjuka rymdväsen fyllda med oändlig potential som landat på en blå planet som snurrar runt egen axel. Här i Sverige snurrar vi med en hastighet runt 900 km/tim. Samtidigt åker vi i omloppsbana runt solen i 107 000 km/tim. Håll i hatten! Vilken fartkänsla😊 Tur vagnen är nybesiktad. Och siffrorna 2 0 1 8 är just siffror. Nytt år, ny dag ny stund är bara nya odefinierade möjligheter för att på nytt fånga det vi vill fånga.

Ja, livet på två hjul, efter en pudersnörik jul i norr hos föräldrar, fortsätter. Blommorna i vagnen har överlevt i två veckor utan vatten, kanske pga. min installerade orgonite(?). Just idag på Malmköpings camping är det blå himmel, sol, -2, nybryggt kaffe, kanelbullar, pyramidbygge och lite bloggtext.  Kram från en fartglad rymdsmurf på nya äventyr. Och kom ihåg allt är möjligt bara man fångar ett andetag då och då.

18. nov, 2017

En gladare vagn

Första höststormen kom och blåste bort förtältet som inte satt fast ordentligt i vagnen. Skönt att den erfarenheten kom nu och inte i -20 grader! Passade på att byta ut de gamla tältpinnarna i stål och bygga en stomme i trä istället. Det blev riktigt bra och enkelt att modifiera efter önskemål. Trä är levande och har en bättre energi.

Lite husvagnsekonomi efter första månaden med en dygnsmedeltemperatur runt 0°:

 Gasolen kostade ca 300kr (En flaska p11) och elförbrukningen blev ca 250kr.  En elfläkt underhållsvärmer på dagarna då gasolpannan är avstängd. 

Har fått igång färskvattensystemet med varmvattenberedare också så nu har jag rinnande vatten, både varmt och kallt. Känns riktigt lyxigt!  Installerat ljudanläggning - vilken härlig resonanslåda det blev🙂Bob Marley får hela vagnen att hoppa, ekorrarna också. En glad vagn!

 

 

4. okt, 2017

En som klev in i fjällvagnen

Det började med en insikt om ekonomi som ledde till utmaningen: -Aldrig mer lägenhetshyra.

Och det blev lite av en rivstart när lägenheten plötsligt var uppsagd och utflytten närmade sig.

Utan några erfarenheter av boende på två hjul så, av en slump, hittade jag en Fjällvagnen 520GT för 18000 kr på blocket. Det visade sig var en pärla i gott skick från det glada 80-talet!

Utrustad med 12V/220V elsystem, gasol (2st p11), gasolkök, el/gasol kyl med frysfack, solcell, vattentank mm. En värmepanna (ALDE) ger helskön värme genom sitt vattenburna system. Stort förtält följde med köpet där jag kan ha lite utemöbler och förvaringsplats. En trevlig historia, tycker jag, är att vagnen är svensktillverkad i Vuollerim dvs. en riktig vintervagn för svenska vintrar.

1:a Oktober flyttade jag med vagnen in på Malmköpings camping där jag tänkt "semestra" till våren 2018. Kostnad: 920kr/mån + el.  5-stjärnigt servicehus ingår där allt finns som kan tänkas behövas, bl.a. bastu och 100 m till badstrand. Jättetrevlig personal.

Tillvaron styrs nu mot balansekonomi där målet är att mina passiva inkomster ska matcha mina passiva utgifter (hyra, ränta etc.). Månadsutgifterna har redan minskat med ca 4000 kr.