15. jul, 2019

GRÖNFRI - BÄRFRI

Min erfarenhet av Grön-Fri. 

Jag har ett tak som ligger mot norr och som är fullt av mossa. Har genom åren regelbundet skrapat bort och sopat taket. När jag en dag i en reklamtidning hittade produkten Grön-Fri såg den ut att passa mig väl. Jag kollade upp att det inte var något gift. Min förståelse är att vätskan på något vis neutraliserar näringsämnen mossan behöver och på så vis dör den. 

"Grön-Fri har en förebyggande effekt eftersom näringsämnen på ytan neutraliseras."

Grönfri - Bärfri

Jag köpte produkten och behandlade mitt tak. Allt gick som planerat och mossan försvann. 

Vidare, på mitt hus har jag en stor regntunna som jag använder för att bevattna min trädgård. (Du börjar se vart det hela barkar)? Som vanligt började jag vattna mina vinbärsbuskar med mitt regnvatten. De vissnade nästan direkt, det tog dock några dagar innan jag förstod vad som kunde vara orsaken. De växter jag vattnade med regnvattnet från taket med Grön-Fri dog eller blev förkrymta. De som överlevde blev som små varianter av sitt forna jag. De hämtade sig inte mer än så. 

Grönfri - Fri

Vattnar du med regnvatten i din trädgård?
Nu har jag tagit bort regntunnan från detta behandlade tak för alltid. Inte kommer jag heller att använda Grönfri någon mer gång för min del. 

Hälsar
Gunnar

Grönfri, mossor, alger, Effektiv mot alger och lav. För alla ytor utomhus såsom fasader, tak, marksten,  Mot påväxt av alger och lav, För alla ytor och material utomhus , Påväxt försvinner med tiden på väderutsatta ytor, indrar ny påväxt. 

8. aug, 2018

DAGENS SKÖRD!

Trädgården börjar nu ge mig ett dagligt överflöd. Gurkor är en ny och trevlig bekantskap. Ser fram emot en gurka om dagen. Hälsar Gunnar

12. feb, 2016

EGEN ODLING - VILKA KRYDDOR?

Snart är våren här och funderingar på vad jag ska odla dyker upp i mitt huvud. Persilja, gräslök och tomater är de första jag kommer på. Salvia är en av mina favoritkryddor. Jag fick en sådan planta förra hösten. Nu hoppas jag den ska överleva vintern och växa sig stor och stark.

Hur planera sina odlingar på tomten? Jag tycker det är knepigt att bestämma var och vad som ska planteras. Kanske jag i år ska rita en skiss där jag leker fram hur jag vill ha min kryddträdgård. Vem vet?

Hur gör du?

5. feb, 2016

Eldfest!

I kväll ska jag och några vänner tända en lägereld, äta och filosofera över det nya året.Hoppas det blir lika stjärnklart i kväll som i förrgårkväll.

Det nya året
Att förbereda marken för de frön jag vill sätta. Hur jag vill att ett ljusare liv målas upp, för mig och alla människor och varelser på jorden.
-Hur ser din bild ut av vårt nya år?

🙂

18. jan, 2016

Mot ljusare tider igen!

Hej! 🙂

Ja, nu är det skönt med att uppleva solsken igen. Idag har det verkligen varit soligt hos mig.
Lyssnar på mina inspelade sommarfåglar som också finns här på hemsidan, "Fåglar som sjunger" och en skön somrig känsla infinner sig på en gång.

Skapa din egen positiva ljudkuliss!
En vän till mig använder samma skiva med sommarfåglar varje morgon hela året. Då får hon en skön start på dagen och får henne att känna sig upplyft av positiv energi.

Skapar du någon positiv ljudkuliss i ditt hem?